Ako sa zapojiť - REŠTAURÁCIE

5 možností, ako sa môžu reštaurácie zapojiť

1. Pravidelná spolupráca – s reštauráciou sa dohodneme na jednom alebo viacerých dňoch v týždni, počas ktorých budú doručovať jedlo do nejakého zariadenia (napr. vždy v pondelok a vo štvrtok 15 porcií do nemocnice xy). Samozrejme sa to môže aj meniť podľa situácie.

2. Jednorazová spolupráca – ak sa chce reštaurácia zapojiť jednorazovo alebo nepravidelne, vždy sa vopred dohodneme, kedy, kam a koľko porcií sa dovezie. Prípadne to môže najskôr len raz vyskúšať a uvidí ako to bude ďalej zvládať.

3. Spolupráca v prípade, že vám zostali nepredané porcie jedla – reštaurácia nám po skončení rozvozu obedových menučiek zavolá a informuje nás, koľko porcií majú k dispozícii. Následne sa dohodneme, do akého zariadenia a na aké oddelenie ich môže reštaurácia doručiť.

4. Spolupráca s reštauráciou, ktorá rozvoz nerobí – v tomto prípade sa môže postupovať podľa možností 1,2 alebo 3 s tým rozdielom, že reštaurácia jedlo nachystá, zabalí a my vybavíme odvoz v spolupráci s inou reštauráciou.

5 . Individuálna pomoc a pridanie sa do výzvy - najmä ak ste z menšieho mesta alebo mesta kde ešte donášky nekoordinujeme my, ale Vy už pomáhate, dajte nám vedieť. Pošlite nám info, foto, označte nás v príspevkoch, použite hashtag #jedlozdravotnikom a ak chcete radi vás pridáme medzi reštaurácie, ktoré pomáhajú. (príklad: reštaurácia Fine restaurant v Malackách)

Poďakovanie

A aby sme sa navzájom všetci troška potešili, pravidelne na našej facebook stránke ako aj na  facebookovom profile Menučka.sk zdieľame fotky z donášok nemocniciam. Usmiate tváre (alebo skôr oči) zdravotníkov i zamestnancov reštaurácií hovoria za všetko :)  Postupne chceme prejsť na facebook stránku Jedlo Zdravotníkom.

Máte záujem sa pridať?

Napíšte nám alebo zavolajte, podľa toho, z akého ste mesta - tu sú kontakty.

Aby ste nám to uľahčili, môžete nám hneď odpovedať aspoň stručne na tieto základné otázky (emailom alebo telefonicky prípadne cez whatsapp), ktoré nám pomôžu následne pomoc lepšie skoordinovať a rýchlejšie sa posunieme "ďalej":

1. Kedy by ste vedeli začať? 

2. Koľko porcii na jeden krát môžte ? Nosí sa tak 10-15-20

3. Koľko krát do týždňa by ste mali záujem?

4. Išlo by o pracovný deň alebo vozíte aj víkendy?

5. Obedy alebo aj večere vozíte?

6. Akú lokalitu by ste vedeli voziť (najmä pre Bratislavu máme základné tieto: Kramáre, Ružinovská nemocnica, Antolská Petržalka, Mickiewiczova, Trnavská cesta)

“Od zapojených reštaurácií, ktoré to nemajú v tomto období ľahké a mnohé z nich sa zo dňa na deň začali transformovať na donášky, je to úžasný prejav spolupatričnosti a podpory tým, ktorí sú teraz najzraniteľnejší a často nemajú ani čas jesť či myslieť na to, že sú hladní. Ďakujeme za zdieľanie a všetkým doteraz prihláseným reštauráciám ďakujeme za podporu." Kamila Slašťanová, koordinátorka projektu.

Ďakujeme doteraz zapojeným reštauráciám, ich zoznam nájdete tu




logo-menucka-500.png